Antiek hang- en sluitwerk voor sfeer in huis

Antiek hang- en sluitwerk voor een optimale sfeer

Heeft u recentelijk een nieuwe woning gekocht? Heeft u uw huidige woning al enige tijd en wilt u deze graag wat extra sfeer geven? Zoals met alles valt of staat iets met de details. Een detail dat vaak over het oog wordt gezien, is het hang- en sluitwerk van een woning. Mercator&Co vertelt u hier daarom graag meer over antiek hang- en sluitwerk voor een optimale sfeer in huis. Lees snel verder.

Antiek hang- en sluitwerk: waar komt het vandaan?

Antiek hang- en sluitwerk kan van vele plekken komen. Veel van de materialen die u in Nederland vindt, komen oorspronkelijk uit België en Frankrijk. Daar werden ze van oudsher vaak toegepast in scholen, kerken en kloostergebouwen. Door klassiek hang- en sluitwerk in uw interieur te gebruiken, zorgt u dus in zekere zin voor een Belgische en Franse stijl in uw woning. Deze oudere materialen zijn aanzienlijk duurzamer dan de gemiddelde moderne materialen. Ze werden immers gemaakt met als doel lang mee te gaan. Hier heeft u dus zeker profijt van. Niet alleen krijgt u meer en langer waar voor uw geld, u heeft ook nog eens prachtige details in uw woning die zeker op zullen vallen!

Hang- en sluitwerk op maat laten maken

Naast het antieke hang- en sluitwerk dat al beschikbaar is, kunt u natuurlijk ook hang- en sluitwerk op maat laten maken. Zo kunt u het precies laten passen bij de rest van uw interieur. Een heuse smid kan zo bijvoorbeeld een prachtig voorwerp maken dat er antiek uitziet én net zo lang meegaat als het klassieke hang- en sluitwerk. Zo zijn er veel opties voor antiek hang- en sluitwerk in uw interieur. Denk bijvoorbeeld aan antieke:

  • scharnieren
  • grepen en knoppen
  • deurklinken
  • grendels
  • kapstokhaken

Showroom

Als u gaat beginnen met het opdoen van inspiratie voor uw interieur, begint u waarschijnlijk met online rondkijken. Dat is zeker een goed idee, maar we kunnen het u daarbij ook aanraden om eens te kijken in een showroom.

Meer informatie over antiek hang- en sluitwerk

Heeft u interesse gekregen in antiek hang- en sluitwerk voor uw woning? Of u nu een modern interieur heeft of een klassiek interieur, antieke details zoals hang- en sluitwerk kunnen altijd een mooie toevoeging aan uw huis zijn. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Of bent u benieuwd naar de kosten? Neem gerust contact met ons op. Bel naar 0521-599369 of stuur ons een mailtje via info@mercatorenco.nl.