Antieke accessoires bij de voordeur

Antieke accessoires bij de voordeur

Een karakteristieke voorgevel

De voorgevel van uw huis is uw visitekaartje. Zo is de voordeur meestal de plaats waar mensen voor het eerst uw huis binnenkomen. Dan wilt u ook dat deze plek er representatief uitziet en past bij de leeftijd en uitstraling van uw huis. Denkt u maar eens aan antieke deurroosters, huisnummerbordjes en buitenlampen. Heeft u een oud huis waarvan de oorspronkelijke accessoires aan vervanging toe zijn? Of zijn deze ooit weggehaald en nooit meer teruggeplaatst? Mercator & Co heeft alles in huis om uw voorgevel weer terug te brengen in zijn oude stijl. Benieuwd naar ons karakteristieke aanbod? Lees snel verder.

De accessoires voor uw huis

Een oud huis koopt u meestal niet zomaar. De kenmerken van vroeger typeren het huis en geven het een sfeer waar u in nieuwe huizen vergeefs naar zoekt. Al bij de voordeur is dat te zien. Wanneer u uw huis weer wilt terugbrengen in zijn oorspronkelijke stijl, heeft Mercator & Co diverse soorten accessoires die passen bij de karakteristieke stijl van uw huis, zoals:

  • Deurroosters
  • Huisnummerbordjes
  • Buitenlampen

Deurroosters

Deurroosters zijn ontstaan in de Middeleeuwen. In die tijd was het een praktische element dat gebruikt werd om de bewoners van een huis te beschermen. Een met een gietijzeren rooster verstevigde voordeur is immers lastiger te doorbreken. Later ontdekte men dat deurroosters een goede dienst bewezen bij het ventileren. Zo zorgden ze zeker bij oudere huizen en boerderijen voor voldoende frisse lucht. Tegenwoordig worden deurroosters vooral gebruikt voor de sier. Zo’n rooster is immers erg decoratief. Bij Mercator & Co vindt u mooie, antieke deurroosters. Via onze webshop achterhaalt u eenvoudig de afmetingen van de aangeboden roosters, zodat u weet of ze op uw voordeur passen.

Huisnummerbordjes

Bij Mercator & Co kunt u ook terecht voor prachtige oude huisnummerbordjes. Wij beschikken voornamelijk over antieke emaille huisnummers voor naast de voordeur. Voor elk huis hebben wij het juiste huisnummerbord in elke kleur of maat. Wij verkopen de bekende blauwe, witte en groene huisnummerbordjes van 10 bij 10 centimeter, maar ook grotere exemplaren. U kunt kiezen uit een variant uit onze bak met gebruikte nummers. Hebben deze toch niet helemaal de uitstraling die u zoekt? Dan ontwikkelt Mercator & Co voor u een maatwerk emaillen huisnummer. U kunt zelf de tekst, kleur en maat bepalen.

Buitenlampen

Nu het buiten weer eerder donker wordt, worden buitenlampen belangrijker. Een klassieke, gietijzeren buitenlamp valt goed op, straalt een enorme klasse uit is van een bewezen, duurzame kwaliteit. Wij leveren diverse soorten buitenverlichting, zoals een Franse staande lantaarn en een antieke hangende buitenlamp. Elke oude buitenlamp is ambachtelijk geproduceerd en afgewerkt met natuurlijke materialen, zoals koper, zink en hout. Unieke producten, met elk een eigen luxe, stoere en robuuste uitstraling. Voor elk exterieur vindt u bij ons de perfecte lamp. Indien u dat wenst, restaureren we deze en maken het gebruiksklaar voor u.

Mercator & Co heeft wat u zoekt

Heeft u al nagedacht over de accessoires bij uw voordeur? Of het nu gaat om antieke gietijzeren deurroosters, een emaillen huisnummerbord, een oude Franse buitenlamp of antieke staande buitenlamp, bij Mercator & Co vindt u wat u zoekt. Heeft u een vraag of wilt u deskundig advies? Bel 0521-599369, stuur een e-mail naar info@mercatorenco.nl of laat een bericht achter via het contactformulier hier op de website.