Antieke deurroosters voor landelijke en klassieke interieurs

Ga voor prachtige antieke deurroosters!

Antieke deurroosters zien we steeds vaker terugkomen bij woningen met een warme landelijke of klassieke stijl. Bij Mercator & Co vindt u ook antieke deurroosters in allerlei vormen en maten. Waar deurroosters vroeger een belangrijke functie hadden, worden ze tegenwoordig vooral gebruikt als decoratie. Deurroosters uit oude kloosters en kerken zijn namelijk op een prachtige manier gemaakt. Denk aan sierlijke krullen, vormen en bloemen. Een antiek deurrooster zal dan ook prachtig staan in uw deur of op de schouw van uw haard. In dit blog willen wij u meer vertellen over de oorsprong van de antieke deurroosters en het toepassen van deze bijzondere deurroosters in uw woning. Natuurlijk kunt u ook direct in ons ruime assortiment kijken of u het deurrooster ziet dat u wenst!

De oorsprong van onze antieke deurroosters

Waar komen deurroosters precies vandaan? Deurroosters stammen al uit de middeleeuwen. Deurroosters werden in die tijd gebruikt als bescherming. Met een rooster was het immers een stuk lastiger om een woning, boerderij of klooster binnen te dringen. Daarnaast zorgden de roosters ook voor de frisse lucht in het pand. Er was in die tijd namelijk geen ventilatie aanwezig. Hoewel de deurroosters zeer functioneel waren, moesten zij ook bijdragen aan de uitstraling van het pand. Daarom werd het smeedijzer uitgevoerd in prachtige vormen. Denk aan sierlijke krullen, franse lelies, bloemen en figuren. De roosters waren dus zowel functioneel als decoratief.

Zo kunt u het rooster toepassen in uw interieur!

In veel oude kloosters, scholen en kerken in Frankrijk zijn deze roosters nog te vinden. Wij van Mercator & Co hebben deze bijzondere bouwmaterialen uit Frankrijk meegenomen. In ons grote assortiment ziet u een verscheidenheid aan roosters in verschillende patronen. Het zijn echt kunstwerkjes op zichzelf. U vindt bij ons niet alleen antieke deurroosters, maar ook trap ornamenten, uitval roosters, sierhekken, kelderroosters en balkon roosters. De roosters kunnen in uw woning op verschillende manieren worden toegepast. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het rooster zijn oorspronkelijke functie te geven, door hem daadwerkelijk te gebruiken als deurrooster. Maar u kunt er ook voor kiezen om het rooster als decoratie in uw interieur te plaatsen. Plaats het klassieke deurrooster bijvoorbeeld op uw schouw. U kunt de roosters tentoonstellen in hun oude staat, maar wij kunnen ook de roosters spuiten in iedere RAL kleur. Wij horen graag hoe u deze bijzondere roosters in uw interieur wilt verwerken!

Bekijk ons assortiment voor het antieke deurrooster dat bij u past

Wilt u ook graag bijzondere, antieke deurroosters aanschaffen? Bekijk dan het assortiment en laat u inspireren! Heeft u vragen over de producten die wij verkopen? Of heeft u behoefte aan meer informatie? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij vertellen u dan meer over de antieke deurroosters en helpen u met het maken van een keuze.