Antieke hekken en poorten: de eerste indruk van uw gasten

Antieke hekken en poorten voor een authentieke sfeer

Bent u op zoek naar een mooie manier om uw tuin op te fraaien? Heeft u wel een idee welke richting u op wilt, maar vindt u het lastig om hier direct gehoor en invulling aan te geven? Wellicht kunt u eens denken aan het installeren van antieke hekken en poorten rondom uw huis. Waar hekken en poorten vaak al een elegante en luxueuze uitstraling hebben, zijn deze antieke varianten nog een tikje authentieker. Zo hebben ze een bepaalde stijl en kleur die past bij hoe deze vroeger ook gebruikt werden. Wilt u in de tuin een ambiance creëren die doet denken aan retro, vintage of ouderwets? Dan passen in dat geval antieke hekken en poorten perfect in dat plaatje.

Een stukje extra veiligheid

Naast uiterlijk hebben de hekken en poorten uiteraard ook nog een andere, zeer nuttige functie. Zo zien zij er niet alleen mooi uit, maar houden zij ook nog eens ongenode gasten van uw terrein af. Afhangend van het soort hek of poort dat u plaatst, kan het deze indringers behoorlijk lastig gemaakt worden. Er zijn namelijk authentieke hekken en poorten die spijlen aan de bovenkant hebben met een bepaalde, vaak scherp ogende, vorm. Toendertijd was dit ontzettend modieus en een teken van weelde en luxe. Benevens dit design nu ook steeds nog in de mode is, doen deze spijlen ook dienst als beveiliging tegen ongure types die over uw hek trachten te komen.

Geen gesteggel over kadastrale grenzen

Het is niet te hopen dat u ooit in een conflict komt waarbij de kadastrale grenzen een grote rol spelen. Mocht dit wel zo zijn, dan zijn authentieke hekken en poorten ook een mooie oplossing. Op deze manier kunt u namelijk zekerheid bieden door op de juiste erfgrens een hek te plaatsen. Het oogt mooi, maar heeft ook zeker een duidelijk nut. Zowel u als uw buren hebben baat bij deze beslissing.

Verschillen in kleur en stijl

Authentieke hekken en poorten zijn er in verschillende kleuren en stijlen. Afhangend van het type hek dat u koopt, zitten er spijlen in die elke keer anders zijn vormgegeven. Zo beschikt het ene type hek over een spijl waar een soort spiraalvormige draai in zit. Een ander hek heeft wellicht weer een golfvormig design aangaande de spijlen. Weer een andere kan rechte spijlen hebben met rondom groeven hierin. Het is dus van belang goed te kijken naar het type hek dat u graag wilt. Elke stijl heeft zo zijn eigen sfeer die deze uitstraalt op de tuin. Ook de kleur is van invloed op de sfeer. Gaat u bijvoorbeeld voor een zwarte, donkergroene of koperkleurige variant? Let er op dat bij authentieke hekken en poorten vaak het hekwerk een geschuurde, of zelfs soms verroeste, look heeft. Dit maakt het product extra speciaal en geeft daarbij een echte authentieke ambiance.

Zoek de meest passende oplossing voor uw tuin

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden om uw tuin te verfraaien met authentieke hekken en poorten? Denk dan goed na over de stijl en de kleur die u graag wilt. Hoewel eigenlijk elk authentiek(e) hek of poort wel een mooie aanvulling is op uw tuin, kan het design ervan soms net dat ene verschil maken waar u zo lang naar op zoek bent. Wij wensen u veel plezier in de zoektocht naar uw ideale authentieke hekken of poorten.