Breng sfeer in uw huis met antiek hang- en sluitwerk!

Sfeer in de details

Een beeldje dat vroeger op de vensterbank van uw grootmoeder stond, kussens in een felle kleur of een bosje bloemen op tafel, aandacht besteden aan de details in uw woning is een eenvoudige manier om sfeer aan te brengen. Ook het gebruik van oude bouwmaterialen kan veel toevoegen aan uw interieur. Heeft u er bijvoorbeeld al eens over nagedacht om antiek hang- en sluitwerk te gebruiken om onder andere uw ramen en deuren te versieren? In dit blog vertellen wij hoe u dat kunt doen.

Afkomst van antiek hang- en sluitwerk

Antiek hang- en sluitwerk kan afkomstig zijn uit oude gebouwen zoals kloosters, scholen en kerken. De materialen kunnen overal vandaan komen. Zo halen wij bijvoorbeeld materialen uit België en Frankrijk, maar ook verder weg uit Egypte en Amerika. Als u het hang- en sluitwerk gebruikt om uw ramen en deuren te decoreren, krijgt u dus een unieke sfeer in uw woning die niet typisch is voor Nederlandse huizen. Het gebruik van deze materialen is ook nog eens heel duurzaam. Vroeger werden bouwmaterialen namelijk gemaakt om langer mee te gaan. Hier kunt u nu de vruchten van plukken door ze weer te gebruiken in uw huis. Niet alleen voegt u dus sfeer toe, maar u weet ook dat u materialen gebruikt van goede kwaliteit die lang mee kunnen.

Hang- en sluitwerk op maat

Buiten antiek hang- en sluitwerk kunt er ook voor kiezen voor een op maat gemaakt model zodat het precies bij uw woning en uw wensen past. Benieuwd hoe u zelf mooi antiek hang- en sluitwerk kunt gebruiken om sfeer toe te voegen aan uw woning? Wat dacht u van:

  • kapstokhaken
  • scharnieren
  • grepen en knoppen
  • deurklinken
  • grendels

Bovendien zijn er nog vele andere mogelijkheden! Wij raden u aan om een keer een kijkje te nemen in onze showroom in Dwingeloo.

Antiek hang- en sluitwerk van Mercator&Co

Wij zijn altijd op zoek naar mooi antiek hang- en sluitwerk. Heeft u zelf in het buitenland een speciaal voorwerp aangeschaft, en bent u benieuwd naar de specificaties? Ook dan kunt u bij ons terecht! Wij inspireren u namelijk niet alleen, maar we zijn ook heel benieuwd welke vondsten u gedaan heeft. Antieke bouwmaterialen zijn onze passie, en we hebben het er graag met u over. Wilt u antiek hang- en sluitwerk voor uw woning aanschaffen? U bent welkom in onze showroom, of neem eens een kijkje in de online webshop. Zo kunt u zelf sfeer toevoegen aan uw huis met antiek hang- en sluitwerk!