De mooiste antieke deuren

Antieke deuren

Heeft u al eens gedacht aan het plaatsen van antieke deuren in uw woning? Antieke deuren hebben ieder hun eigen verhaal. Hierdoor brengt een antieke deur karakter in uw woning. Ze passen erg mooi in een authentieke boerderij, hoeven of grachtenpand. Maar ook in een moderne woning is een antieke deur een echte aanwinst. Het zorgt voor sfeer en een rustieke uitstraling. Natuurlijk zijn er erg veel verschillende soorten antieke deuren beschikbaar. Wij zetten onze favoriete antieke deuren voor u op een rij.

3 ijzeren deur 166x277

De ijzeren deur

De ijzeren deur is weer helemaal terug van weggeweest. De strakke, metalen deur stamt al uit de jaren 20. Ze waren toen vaak te zien in openbare gebouwen en fabrieken.

Tegenwoordig zijn ijzeren deuren erg gewild om te plaatsen in moderne woningen. Het grote voordeel van de ijzeren deur is dat het enorm veel licht in de woning laat.

Het zorgt voor openheid tussen twee ruimtes. Bij Mercator & Co vindt u prachtige antieke ijzeren deuren.

Franse voordeur

De Franse deur

De antiek Franse voordeur staat bekend om de beglazing in de deur. Vroeger vond je deze deuren in de huizen van rijke gezinnen in Frankrijk. De deur verbond dan de woonkamer met de patio. De Franse rijkelui keken dan vanaf de bank door de Franse deur naar hun prachtige bloementuinen en fonteinen. Het ontwerp van deze deur zorgt voor veel lichtinval in huis. Vandaag is de Franse deur voor iedereen beschikbaar. Naast dat de deur binnen gebruikt wordt, om bijvoorbeeld de hal met de woonkamer te verbinden, wordt de Franse deur nu ook veel als voordeur gebruikt.

Suitedeur set 001

De koetshuis deur

Ook antieke koetshuis deuren zijn prachtig om in een moderne woning te plaatsen. Een koetshuis werd vroeger gebruikt voor het stallen van koetsen, meestal behorend tot een landhuis of kasteel.

U zou het kunnen zien als de voorloper van de garage. De meeste koetshuizen werden gebouwd in de 19e eeuw. Kenmerkend voor het koetshuis waren de hoge inrijdeuren. Door deze deuren te plaatsen in een moderne woning, creëert u een imposante entree.

Een antieke deur kopen?

Bij Mercator & Co hebben we een groot aanbod antieke deuren. Zo hebben wij vaak ijzeren deuren, Franse deuren, koetshuis deuren en nog veel meer op voorraad. We kunnen deze deuren restaureren of logen en we zorgen ervoor dat de deur aan de huidige veiligheidseisen voldoet. Kom eens langs in onze winkel in Wingeloo, of neem contact op om te vragen naar de mogelijkheden. Bel 0521-599369, mail naar info@mercatorenco.nl of laat een bericht achter via het contactformulier hier op de website.