Flexlijm voor het verlijmen van tegels

Veelzijdige tegellijm met diverse toepassingsmogelijkheden

Voor de meest uitleenlopende tegels en stenen die u wilt gebruiken voor uw renovatie- of bouwproject is flexlijm de beste optie om ze stevig op de vloer of aan de wand te bevestigen. Flexlijm is een speciaal ontworpen lijm voor het verlijmen van tegels op verschillende soorten oppervlakken. Mercator & Co vertelt u in dit blog meer over flexlijm: wat is het, hoe werkt het en waarom flexlijm de beste keuze is voor het verlijmen van tegels.

Wat is flexlijm?

Flexlijm is een speciaal ontworpen lijm die wordt gebruikt om tegels op verschillende oppervlakken te verlijmen. Het is een hoogwaardige, elastische lijm die bestand is tegen bewegingen en temperatuurschommelingen. Flexlijm is verkrijgbaar in verschillende soorten en kan worden gebruikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Hoe werkt flexlijm?

Flexlijm doet zijn werk door een chemische reactie aan te gaan met de oppervlakken waarop de tegels worden verlijmd. Deze reactie zorgt voor een sterke hechting tussen tegels en ondergrond. Daarom werkt deze lijm zeer goed op ondergronden als beton, cement, gipsplaten, hout en zelfs bestaande tegels.

Voordelen van deze lijm?

Eén van de belangrijkste voordelen van flexlijm is de grote flexibiliteit. Dit betekent dat de lijm kan meebewegen met de natuurlijke bewegingen van de ondergrond, zoals bijvoorbeeld bij temperatuurschommelingen. Dit voorkomt dat de tegels kunnen loskomen, wat een duurzame en langdurige afwerking garandeert.

Wat maakt flexlijm de beste keuze voor tegels verlijmen?

Er zijn verschillende redenen waarom flexlijm de beste keuze is voor het verlijmen van tegels. Wij geven u enkele van de belangrijkste redenen:

  • Flexibiliteit: door de grote flexibiliteit kan de lijm meebewegen met de ondergrond. Dit voorkomt dat de tegels loskomen en zorgt voor een duurzame en langdurige afwerking.
  • Sterke hechting: flexlijm biedt een sterke hechting tussen de tegels en de ondergrond. Dit zorgt ervoor dat de tegels op hun plaats blijven en niet kunnen verschuiven op vloer of wand.
  • Veelzijdigheid: de lijm is geschikt voor toepassing op verschillende oppervlakken en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt.
  • Gemakkelijk te gebruiken: Flexlijm is gemakkelijk te gebruiken en vereist geen speciale apparatuur. De lijm kan worden aangebracht met een troffel of een lijmkam.
  • Snelle droogtijd: dankzij de snelle droogtijd, kunt u snel doorgaan met uw werkzaamheden en kunt u de tegels al snel gaan voegen.

Kortom, flexlijm is een essentieel product voor het verlijmen van tegels. Het biedt een hoge hechting en flexibiliteit, wat betekent dat het bestand is tegen bewegingen en temperatuurschommelingen.

Meer info en contact

Wat voor een soort tegels u ook in of buiten uw woning wilt aanbrengen, klassiek, modern of landelijk, met flexlijm heeft u bijzonder snel uw tegelvloer of -wand geplaatst. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Of bent u benieuwd naar de kosten? Neem gerust contact met ons op. Bel naar 0521-599369 of stuur ons een mailtje via info@mercatorenco.nl.