Gebruiken antieke radiatoren veel energie?

Kies voor het hergebruik van antieke radiatoren

Denkt u dat het slecht is qua energieverbruik om oude, antieke radiatoren te hergebruiken? Integendeel! Wij van Antieke Bouwmaterialen vertellen u graag hoe dat kan. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in antieke radiatoren. In onze collectie vindt u onder andere kloosterradiatoren, art deco radiatoren en verfijnde bloemradiatoren. Lees in dit blog wat het hergebruik van deze producten zo energiezuinig maakt. En wellicht dat u zelf ook meteen een oude of antieke radiator ziet staan, die u in uw eigen woning uw pand wenst!

Hergebruik is milieubesparender dan omsmelten

De radiatoren die wij aanbieden zijn veelal gemaakt van gietijzer. Door deze radiatoren te restaureren en te hergebruiken, in plaats van ze om te smelten, besparen we enorm het milieu! Wist u namelijk dat er voor iedere 100kg gesmolten ijzer 44kg broeikasgas de lucht in gaat? Soms is recyclen (in de vorm van omsmelten) dus juist niet op de oplossing. Zeker in dit geval gaat dat op! Gietijzeren radiatoren bestaan namelijk voor wel 99% aan recyclebare materialen. En zodra dat omgesmolten wordt, beschadigt u dus het milieu vanwege de broeikasuitstoot. Kortom, kies voor hergebruik, geef deze prachtige oude radiatoren een tweede leven en draag uw steentje bij aan het milieu!

Ontdek de oorspronkelijke functie van oude radiatoren

Vroeger waren radiatoren niet alleen voor het brengen van warmte, maar stonden ze bekend als heuse pronkstukken in elk interieur. Ze fungeerden als ware ornamenten. Dit is goed terug te zien aan de verfijnde designs. Denk aan de krullen, de bloemen en de andere verfraaiingen die zijn aangebracht op vele oude radiatoren. Het design van een radiator was toentertijd net zo belangrijk als het design van bijvoorbeeld een prominent meubelstuk. Naast de luxe bloem-, art deco en spijlradiatoren bestaat er nog een andere soort oude radiator: de kloosterradiator. Deze oogt niet alleen zeer fraai en chique, maar ook erg statig en imposant. Deze antieke radiatoren zijn vaak afkomstig uit Franse kloosters en kerken. Typerend voor dit type radiator zijn de schattige pootjes. Al onze antieke radiatoren zijn tot slot uit te breiden met antieke radiatorkranen en in elke RAL kleur te spuiten.

Verrijk uw pand ook met oude, antieke (klooster)radiatoren

Heeft u interesse in een oude radiator? Wenst u bijvoorbeeld een kloosterradiator in uw woning of bedrijfspand? Neem dan een kijkje tussen al onze antieke radiatoren. Als u meer informatie wenst, beantwoorden wij uw vragen graag. Neem contact met ons op en beschik straks ook over zo’n prachtige antieke radiator, zoals een oude kloosterradiator!