Geef uw pand karakter met glas in lood

Koop uw glas in lood bij Mercator&Co

Bent u op zoek naar een unieke manier om uw pand te verfraaien? Kom dan bij Mercator&Co eens onze collectie glas in lood ramen bekijken! Wij bieden een grote collectie glas in lood ramen in alle soorten en maten.

De geschiedenis van glas in lood

Glas in lood bestaat uit stukken gekleurd glas die met loodlijsten aan elkaar zijn bevestigd. Vroeger werden glas in lood ramen gemaakt, omdat het nog onmogelijk was om een groot stuk glas in één stuk te creëren. De eerste glas in lood ramen dateren uit de Romeinse tijd. Toen was de omlijsting nog niet van lood, maar van hout of ijzer. In de middeleeuwen werden er bepaalde metalen toegevoegd aan een mengsel van glas, zand en as om het glas te kleuren. Dat is het eerste officiële ‘recept’ voor glas in lood. In de renaissance veranderde de gebruikte kunstvorm van gotisch naar klassiek. In de negentiende eeuw steeg glas in lood flink in populariteit. Helaas konden veel mensen dit zelf niet betalen, daarom doneerden zij aan hun plaatselijke kerk, zodat zij glas in lood konden aanschaffen. Dat is ook de reden dat bijna al het glas in lood dat wij bij Mercator&Co verkopen uit oude kerken en kloosters komt.

Glas in lood: sfeervol en duurzaam

Met glas in lood ramen creëert u een prachtige en kunstzinnige sfeer in uw ruimte. Wanneer het licht via de ramen naar binnen valt, ontstaat er een uniek en kleurig schouwspel dat op geen enkele andere manier te verkrijgen is. Naast het feit dat glas in lood veel sfeer aan uw woning toevoegt, is het ook nog heel duurzaam. De glas in lood ramen van Mercator&Co komen namelijk allemaal uit oude gebouwen en krijgen een tweede leven via onze winkel.

Op zoek naar glas in lood? Neem contact op!

Wanneer u op zoek bent naar glas in lood ramen, dan gaat u naar Mercator&Co. Neem eens een kijkje in onze webshop of kom langs in onze showroom. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via het online formulier hier op de site. U kunt ook bellen naar: 052-1599369 of een mail sturen naar info@mercatorenco.nl. Met de glas in lood ramen van Mercator&Co creëert u een unieke sfeer in uw woning of bedrijfspand!