Glas-in-loodramen zijn sfeervol en duurzaam

Glas in lood geeft een bijzonder karakter aan uw woning

Ben u bekend met de winkel van Mercator & Co? Dam weet u inmiddels dat u voor karakteristieke en authentiek bouwmaterialen en interieur in onze winkel en webshop moet zijn. En nu we in deze tijd toch een soort van ‘hang naar melancholie’ hebben met zijn allen, grijpen veel mensen voor de aankleding van hun woning terug naar spullen uit het verleden.
Glas-in-loodramen zijn bijvoorbeeld erg populair op dit moment. U leest in dit blog meer over de herkomst van glas in lood en wat wij hiervan in ons winkelaanbod hebben.

Herkomst van glas-in-loodramen

Glas in lood bestaat uit stukken gekleurd glas die met loodlijsten verbonden zijn. Glas-in-loodramen danken hun herkomst aan het feit dat in vroeger tijden het niet mogelijk was om een groot stuk glas in één stuk te maken. Om nog preciezer te zijn: glas-in-loodramen zijn voor het eerst gemaakt in de Romeinse tijd. Lood kwam er toen nog niet aan te pas, men gebruikte toen hout of ijzer. In de middeleeuwen maakte men een mengsel van glas, zand en as om het glas te kleuren. Sindsdien is er sprake van het echte glas in lood zoals we dat nu kennen. In de 19e eeuw werd glas in lood ineens zeer populair. Helaas was het zo duur dat de meeste mensen genoten van glas-in-loodramen die in de kerken en kloosters werden geplaatst. Dat is ook de reden dat bijna al het glas in lood dat wij bij Mercator & Co verkopen uit oude kerken en kloosters komt.

Karaktervolle en duurzame toepassing

Met glas-in-loodramen creëert u een prachtige karaktervolle sfeer in uw woning of bedrijfspand. Zeker als het licht via de ramen naar binnen valt, ontstaat een altijd uniek en kleurig schouwspel. Naast het feit dat glas in lood veel sfeer aan uw woning toevoegt, is het duurzame toepassing. Zeker omdat u de ramen hergebruikt. Onze ramen zijn allemaal afkomstig uit oude gebouwen en krijgen een tweede leven via onze winkel. Elk raam is dus uniek!

Neem voor glas-in-loodramen contact met ons op

Heeft u interesse in glas-in-loodramen voor uw pand? Neem dan een kijkje in onze webshop of maak een afspraak om te komen kijken in onze showroom. Let op: door de coronamaatregel kan het even duren voordat we een afspraak kunnen maken. Maar ook voor vragen kunt u gerust contact opnemen. Dat kan via contactformulier. U kunt ook bellen naar 052-1599369 of een mail sturen naar info@mercatorenco.nl.