Industriële lampen

De industriële stijl in huis

U vindt op de Nederlandse markt diverse interieurstijlen, waaronder de bekende industriële stijl. Misschien denkt u bij een industriële stijl al snel aan een donkere ruimte met fabriek-achtig meubilair. Mercator & Co vertelt u in dit blog dat een industriële sfeer niet alleen donker hoeft te zijn, maar ook een warme sfeer kan hebben. Wij zullen de industriële lamp als voorbeeld nemen, zodat u kunt lezen of deze stijl ook bij u thuis past.

Oorsprong van de industriële stijl

De industriële stijl is ontstaan in Amerika, waar jaren geleden een tekort aan woningbouw was. De Amerikanen hadden daarnaast wel een overschot aan bedrijfskundige gebouwen, zoals fabrieken en scholen. Door de tekorten aan huizen gingen mensen in deze gebouwen wonen. De industriële stijl werd behouden en zo is de industriële stijl ontstaan.

Wat is een typisch industriële stijl?

De industriële stijl wordt gekenmerkt door de hoge ramen en stenen muren. Ook werden de industriële lampen in de nieuwe woonruimtes behouden. Deze lampen waren vaak groot en hingen hoog in het pand. Ze hadden een grote kap en hingen vaak aan robuuste kettingen. Hedendaags wordt dit type lamp vaak boven eettafels gehangen.

Industriële lampen bij Mercator & Co

Bij Mercator & Co kunt u deze mooie industriële lampen bestellen. De lampen variëren van vorm, grootte en kleur. In onze webshop vindt u voor ieder wat wils! Bent u benieuwd naar welke meubels en vloeren u hier ook goed bij kan combineren? Lees dan snel verder.

Interieur matchend maken

Misschien vraagt u zich af aan wat voor soort tafels en stoelen u moet denken, wanneer u de industriële stijl in huis wilt halen? Mercator & Co vertelt u dat graag. Industriële lampen kunnen prachtig gecombineerd worden met een grote houten ruwe tafel. Deze ruwe houten tafel is vrij dik en mooi afgewerkt en heeft gedeeltelijk nog de vorm van de stam. Combineer hier leren eetkamerstoelen bij en uw zithoek is compleet. Vul het eventueel nog aan met leuke fabriekselementen, zoals tandwielen, kraantjes en dergelijke.

Industriële lampen

Een passende vloer

Qua vloer past een mooie grove houten vloer hier goed bij. Bent u geen fan van hout, dan kunt u altijd nog een gietvloer overwegen. Dit doet ook sterk denken aan de vloer van een oude fabriek, waar een gladde vloer nodig was om de karren op voort te duwen.

Mercator & Co heeft wat u zoekt

Wanneer u kiest voor een industriële stijl, kiest u voor een interieur met een verhaal. Diverse onderdelen van het interieur zijn belangrijke items geweest in een fabriek. Voor mooie industriële producten, zoals industriële lampen, neemt u een kijkje in de webshop van Mercator & Co. Dankzij de houten elementen voegt u een warme sfeer toe aan uw huis. Heeft u een vraag of wilt u deskundig advies? Bel 0521-599369, stuur een e-mail naar info@mercatorenco.nl of laat een bericht achter via het contactformulier hier op de website.