Koperen kranen vs. roestvrijstalen kranen

Koperen kranen vs. roestvrijstalen kranen: welke kiezen?

Heeft u net een nieuwe woning gekocht en wilt u deze helemaal in de stijl hebben die u voor ogen heeft? Wilt u uw huidige woning juist een stijlvolle make over geven? Dan zijn naast de grote klussen zoals schilderen, een nieuwe vloer leggen en nieuwe meubels kopen, de juiste details van groot belang. Het zijn namelijk de details die het afmaken. Een van deze details die veel mensen over het hoofd zien, zijn de juiste kranen in huis. Wilt u uw woning een vintage look meegeven? Dan kunt u kiezen tussen bijvoorbeeld koperen kranen en roestvrijstalen kranen. Maar wat zijn nu de verschillende hiertussen? Mercator & Co vertelt u er hier graag meer over.

Koperen kranen

Koperen kranen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit hebben ze vooral te danken aan hun unieke en rustieke uitstraling. Door hun retro uitstraling zijn ze altijd een prachtige toevoeging in een vintage interieur. Daarnaast kunnen ze ook perfect passen als originele toevoeging in een moderne woning. Daar komt ook nog eens bij kijken dat koper van nature bestand is tegen corrosie en roest. Hierdoor hebben koperen kranen een relatief lange levensduur.

Roestvrijstalen kranen

Roestvrijstalen kranen zijn al langere tijd erg populair in moderne interieurs. U ziet ze dan ook niet alleen in woningen veel terug, maar ook in bedrijven en instanties. Roestvrijstalen kranen hebben namelijk een erg moderne uitstraling, waardoor ze in veel hedendaagse interieurs passen. U vindt ze daarbij in verschillende soorten afwerkingen, zoals glanzend, geborsteld en mat. Tot slot zijn roestvrijstalen kranen bijzonder duurzaam en zijn ze te vinden in diverse stijlen en prijsklassen.

Voor elk wat wils

Zowel koperen kranen als roestvrijstalen kranen hebben dus hun voor- en nadelen. Veel mensen maken zich met roestvrijstalen kranen echter zorgen om de vermeende koude en industriële uitstraling. Een koperen kraan klinkt in eerste instantie al een stuk warmer. Gelukkig zijn roestvrijstalen kranen ook in verschillende stijlen en afwerkingen beschikbaar. U kunt dus met zowel koperen als roestvrijstalen kranen verschillende kanten op in uw interieur.

Meer informatie

Wilt u meer weten over koperen kranen en roestvrijstalen kranen? Wilt u advies over welke kranen het beste zijn voor uw interieur en uw persoonlijke wensen? Neem dan gerust eens een kijkje op onze website of in onze winkel in Dwingeloo. Voor vragen neemt u natuurlijk gewoon contact met ons op. Bel naar 0521-599369 of stuur ons een mailtje via info@mercatorenco.nl.