Maak uw eigen bourgondische keuken of vintage badkamer

Oud en vertrouwd; hunkering naar het verleden

Is een gelikte, strakke keuken, wc of badkamer niet helemaal uw stijl? Kiest u liever voor vintage of echt oud en het hergebruiken van natuurlijke materialen? Dan woont u waarschijnlijk ook niet in een nieuwbouwwoning. U bent waarschijnlijk iemand die altijd op zoek is naar vintage snuisterijen die de liefde voor al het goede van vroeger koestert en opbloeit bij een mooi stukje nostalgie uit een oud gebouw. Het liefst woont u zelfs in een historisch pand. Maar dat is slechts voor weinigen weggelegd. Niet alleen vanwege het geringe aanbod oude bewoonbare panden. Er hangt in veel gevallen een fors kostenplaatje aan, omdat er veel gerenoveerd en geïsoleerd moet worden in een woning uit overgrootmoeders tijd.

Breng oud naar nieuw

Hoe leuk is het om in een nieuwe, of anderszins meer eigentijdse, woning klassieke elementen aan te brengen. Dat geeft een verrassend effect in uw huis. U hoeft hierbij geen knieval te doen naar het gemak van de huidige tijd, maar u kunt zich met de klassieke of vintage aankleding van bijvoorbeeld uw keuken, wc of badkamer wanen in de tijden van vroeger. Hoewel een moderne badkamer of keuken zeker aantrekkingskracht heeft door het schone, strakke uiterlijk, heeft een vintage uiterlijk iets veel belangrijkers te bieden: rust, comfort en een vleugje nostalgie. In zo’n badkamer kunt u zich terugtrekken van de drukke wereld om u heen en komt u weer tot rust. In zo’n keuken bereidt u heerlijke bourgondische maaltijden, waarbij u met vrienden en familie herinneringen ophaalt over vroeger. U brengt het verleden naar het heden.

Duurzaam hergebruik van oude materialen

Aanrechten en aanrechtbladen, gootstenen, badkuipen, wastafels, kranen en afvoeren, wand- en vloertegels. Er zijn nog heel veel materialen in omloop die afkomstig zijn uit oude panden. Veel van die spullen zijn gemaakt van zeer duurzaam materiaal. Die werden gemaakt om heel lang mee te gaan. Bij Mercator&Co hebben we heel veel in huis. Veel daarvan is afkomstig uit panden in Frankrijk en België. Gewoon omdat daar nog veel oude panden zijn die maar mondjesmaat gemoderniseerd worden. U kunt bij ons vrijwel alles vinden om uw moderne woning een vintage uiterlijk te geven. Bovendien draagt u met het hergebruik van deze oude materialen bij aan een duurzame wereld door oude spullen een nieuw leven te geven.

Nieuwe toepassingen

Nog leuker is het om rustieke bouwmaterialen een nieuw leven te geven door ze helemaal anders te gebruiken dan waar ze oorspronkelijk voor bedoeld zijn. Gebruik een oud dressoir bijvoorbeeld als badkamermeubel door er een oude wastafel op te plaatsen. Of maak een lambrisering van oude paneeldeuren. Plaats uw fornuis in een oude schouw. Bij Mercator&Co kunnen we u uitgebreid of adviseren of zelfs inspireren. Ideeën genoeg! Kom gerust eens langs voor een indruk van wat er uit de oude wereld te koop is.