Onder de loep: de mooiste antieke bouwmaterialen uit kloosters

Materialen uit oude kloosters

Bij Mercator & Co vindt u de mooiste antieke bouwmaterialen. Die zijn afkomstig uit gebouwen in onder andere Nederland, België en Frankrijk. Zo halen we bijvoorbeeld materialen uit oude boerderijen, scholen en andere antieke gebouwen die gesloopt worden. Ook halen we regelmatig materialen uit kerken en kloosters. Vaak gaat het om ware kunstwerken van hoge kwaliteit, die na behandeling nog jarenlang mee kunnen in uw pand. Wij vertellen in dit blog meer uit de mooie antieke bouwmaterialen uit kloosters die u bij ons kunt vinden.

Antieke materialen uit kloosters

Bij Mercator & Co zijn we gespecialiseerd in antieke bouwmaterialen. Die halen we dus onder andere uit kloosters die gesloopt gaan worden. Bij de bouw van kloosters werd van oudsher meestal duurzamer materiaal gebruikt dan bij het bouwen van bijvoorbeeld woningen. Ook werd er extra aandacht besteedt aan de uitstraling van het gebouw. Het is natuurlijk zonde als deze materialen bij de sloop verloren zouden gaan, vooral als ze eigenlijk (wellicht met enige restauratie) nog jarenlang mee zouden kunnen gaan. Wij geven de materialen uit kloosters een tweede leven.

Mooie antieke tegels

Antieke tegels uit oude kloosters zijn prachtig en uniek. Bij de bouw van kloosters is dit een van de punten waaraan veel aandacht besteed werd. Wanneer we nieuwe tegels uit een klooster binnen krijgen, sorteren we ze eerst, en maken we ze schoon. Heeft u een kloostertegel gezien die u graag in uw (nieuwe) woning wil leggen? Dan kunnen we ze zelfs naar wens aanpassen zodat we ze legklaar kunnen aanleveren. Na het zorgvuldig leggen van de vloer, raden we u aan om hem te laten impregneren. Dan wordt hij beschermd tegen onder andere vuil en vocht en is hij veel makkelijker schoon te houden.

Beelden en overige decoratie

Wanneer we het hebben over antiek uit kloosters, denken de meeste mensen toch echt aan beelden. Die zijn in kloosters (maar ook in oude kerken, waar wij ook vaak materialen vandaan halen) namelijk alom terug te vinden. Wij halen uit oude kloosters dan ook regelmatig heiligenbeelden, kruisen, schilderijen en prenten die we opknappen en die u in onze winkel kunt vinden. Maar denk ook eens aan oude meubelstukken zoals antieke stoelen, banken, tafels of lampen die heel mooi kunnen staan in uw interieur.

Kom langs bij Mercator & Co

Wanneer een oud gebouw gesloopt moet worden, doen wij er alles aan om zo veel mogelijk materialen te redden. We hebben de antieke tegels en decoratie uit kloosters al besproken, maar u vindt bij ons ook oude kloosterkozijnen, kloosterdeuren, antiek hang- en sluitwerk en nog veel meer. Wij raden u zeker aan om eens een kijkje te komen nemen bij ons Dwingeloo. Voor meer informatie kunt u ook altijd even contact opnemen. Dat doet u door hier op de site het contactformulier in te vullen, te bellen naar 0521 599 369 of een mail te sturen naar info@mercatorenco.nl.