Oude bouwmaterialen recyclen en duurzaam leven

Het recyclen van oude bouwmaterialen

De opwarming van de aarde en de verandering van het klimaat is vandaag de dag een belangrijk onderwerp in onze maatschappij. Gelukkig zijn steeds meer mensen er zich van bewust dat er actie moet worden ondernomen. De gevolgen zullen anders immens zijn voor mens en natuur. Een manier om duurzaam leven toe te passen in de praktijk, is door duurzaam te bouwen. Dit betekent dat er tijdens de bouw goede materialen moeten worden gebruikt die jarenlang meegaan. Moet er onverhoopt toch een gebouw gesloopt worden? Dan moet ervoor gezorgd worden dat de bouwmaterialen die vrijkomen tijdens de sloop zoveel mogelijk gerecycled en hergebruikt worden. Mercator&Co is hier volop mee bezig. Wij verkopen oude bouwmaterialen die vrijkomen tijdens de sloop van onder andere oude kloosters, kerken en gebouwen in Frankrijk. Particulieren kunnen deze materialen zo een nieuw leven geven. Wilt u meer te weten komen over het recyclen en hergebruiken van oude bouwmaterialen? Lees dan dit blog! Hierin vertellen wij u meer over de herkomst van onze bouwmaterialen en hoe u ze thuis kunt toepassen.

Oude gebouwen slopen

Regelmatig moet een oud gebouw gesloopt worden. Oude kerken en kloosters kosten veel geld wanneer zij onderhouden moeten worden. Daarom wordt er regelmatig voor gekozen om deze gebouwen te slopen. Vooral in een land als Frankrijk komt dit heel veel voor. Wanneer een gebouw gesloopt wordt, wordt van tevoren in kaart gebracht welke materialen er aanwezig. Zo kunnen er zo veel mogelijk materialen worden teruggewonnen. Klassieke gebouwen zijn echt een goudmijn wat betreft antieke bouwmaterialen. Men vindt hier de mooiste materialen, die nog heel goed kunnen worden hergebruikt. Vooral onder particulieren zijn deze antieke materialen heel populair. Wij van Mercator&Co verkopen onder andere mooie oude tegels, castle stones, oude gevels, maar ook oud hang- en sluitwerk, deuren en ramen.

Herleef oude tijden met oude bouwmaterialen

Iedereen wil een steentje bijdragen aan een duurzame toekomst. Door oude bouwmaterialen her te gebruiken in of rondom uw huis, kunt u hieraan bijdragen. Maar het gaat niet alleen om het duurzame aspect van het recyclen, maar ook de prachtige uitstraling van de materialen. Oude bouwmaterialen kunnen perfect worden toegepast in bijvoorbeeld een industrieel, landelijk of klassiek interieur. Onze klanten geven soms ook een compleet nieuwe bestemming aan een product. Zo worden oude kozijnen bijvoorbeeld toegepast als decoratie in een woning. Ga naar een website als Pinterest en u vindt genoeg inspiratie voor het toepassen oude bouwmaterialen in uw woning.

Zoek een aanbieder in oude bouwmaterialen

Heeft u inspiratie gekregen om uw het exterieur of interieur van uw woning te verrijken met prachtige oude bouwmaterialen? Dan raden wij aan om eens een kijkje te nemen in het uitgebreide assortiment van Mercator&Co. Heeft u vragen over de producten die wij aanbieden? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij voorzien u dan graag van de nodige informatie over de afkomst van de bouwmaterialen en hoe u ze thuis het beste kunt toepassen.