Oude huisnummerbordjes kopen

Sfeervolle karakteristieke uitstraling

Huisnummers vinden we al sinds ruim twee eeuwen terug op onze voordeuren. Niemand minder dan Napoleon Bonaparte is ermee begonnen. Niet omdat hij iedereen een verjaardagskaart wilde kunnen sturen, maar om makkelijker belasting te kunnen heffen. Inmiddels kunnen we ons een wereld zonder huisnummers niet meer voorstellen. Het navigeren naar een adres zou immers een stuk lastiger zijn zonder huisnummer. Bovendien is het hebben hangen van een huisnummer aan de gevel in Nederland wettelijk verplicht.

Vele soorten huisnummerbordjes

Een huisnummerbordje is prominent aanwezig naast uw voordeur. Dus waarom dan niet kiezen voor een mooi karakteristiek huisnummerbordje dat uw woning net dat beetje extra geeft? Bij Mercator & Co vindt u een grote sortering antieke huisnummerbordjes in verschillende formaten en stijlen, waaronder de populaire emaille huisnummerbordjes. In dit blog vertellen we u er meer over.

Zoals vroeger maken ze ze niet meer

Hoewel ze ook tegenwoordig nog genoeg mooie dingen maken, zijn er maar weinig dingen die het halen bij de charme van iets wat antiek is. Vroeger lagen de lonen immers een stuk lager, waardoor het ze meer tijd in het maken van iets moois konden steken. Zonde om weg te gooien dus. Dat is dan ook wat we doen bij Mercator & Co: oude objecten behouden voor de stort en ze een tweede leven bieden.

Antieke huisnummerbordjes

In onze collectie vindt u allerlei soorten antieke bordjes. Deurbordjes, naambordjes, uithangborden en natuurlijk ook huisnummerbordjes voor naast de deur. We hebben bakken vol. Dus wanneer u op zoek bent naar een bepaald type bord, dan loont het zeker om even contact op te nemen of langs te komen. Erg populair zijn de emaille huisnummerbordjes. Dit zijn metalen huisnummerbordjes, waarover een glaslaag is aangebracht. Dit geeft ze kleur een mooie glans en bescherming tegen corrosie, waardoor ze er ook vandaag de dag nog perfect uitzien.

Huisnummerbordjes op maat laten maken

Bent u op zoek naar een bepaald type emaille huisnummerbord, in een bepaalde kleur, formaat en ook nog eens met uw eigen huisnummer? Dan heeft u ontzettend veel geluk, wanneer uitgerekend dat bordje in onze winkel ligt. Maar u kunt gerust zijn, we kunnen ook een nieuw emaille huisnummerbord voor u maken. Precies met de tekst, afmetingen en kleur die u in gedachten had. Ze worden met de hand beschilderd en krijgen een prachtige glans van het afbakken in de oven. Hierdoor ogen ze net als de antieke emaille huisnummers. Is het op maat laten maken van een emaille huisnummer precies waar u naar op zoek was? Neem dan gerust contact op of kom langs om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken.

Meer informatie over antieke huisnummerbordjes?

Wilt u meer weten over onze antieke huisnummerbordjes? Of alles weten over de mogelijkheden om er één op maat te laten maken? Laat een bericht achter via ons contactformulier of bel of mail naar 0521-599369 of info@mercatorenco.nl.