Tijd voor de zomer? Tijd voor de tuin!

Wat dacht u van een eeuwenoud terras van castle stones?

De zomer is in aantocht. En als alles meezit met corona, kunnen we straks ook weer lekker naar buiten. Maar wat is er fijner dan in de lente eerst te genieten in de tuin met de eerste verwarmende zonnestralen? Niet veel! Het is ook een goede reden om uw tuin een keer te verfraaien. Bij wijze van tip vertellen u hier graag meer over het gebruik van ‘eeuwenoude’ castle stones waarmee u een fraai en authentiek tuinterras kunt aanleggen.

Wat zijn castle stones?

Castle stones zijn unieke stenen die afkomstig zijn, of geïnspireerd zijn op, kastelen, kloosters, kerken, scholen en andere authentieke gebouwen uit Frankrijk. Ze worden gegoten en geperst en krijgen vervolgens hun historische uitstraling door een bijzondere nabewerking. Doordat de stenen met de hand gemaakt en gekleurd worden, is elke steen uniek en maken ze elke vloer of terras uniek. Met castle stones creëert u de sfeer van vroeger.

Waardering voor schoonheid komt met de jaren

Ze zeggen wel eens dat schoonheid met de jaren komt en ook dat waardering vaak achteraf plaatsvindt. Dit is uw kans om in het hier en nu te genieten van een terras dat is gelegd met eeuwenoude castle stones. Niet toevallig zijn castle stones geïnspireerd door de renaissance, oude ruïnes en monumentale sferen. En die herwaardering (renaissance) vindt nu ook plaats. Castle stones zijn populair bij mensen die hun terras een fraaie authentieke uitstraling willen geven. Met castle stones laat u oude sferen herbeleven.

Diverse soorten castle stones

Castle stones zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Een overzicht:

  • Castel stones big bricks: zoals de naam al zegt zijn dit uit de kluiten gewassen klinkers, zoals u die nog wel eens ziet op kasteelvloeren in ruïnes.
  • Castle stones bricks: reproducties van oude Engelse en Nederlandse bakstenen die niet langer in deze vorm worden geproduceerd. De originele stenen werd ook Waalklinkers genoemd. Deze zijn fraai voor gebruik onder een pergola of ander binnen-buitenruimte.
  • Castle stones Cobble: De wielerliefhebber herkent deze kasseien of kinderkopjes direct! Een mooie collectie stenen die u willekeurig kunt leggen of in steens verband
  • Castle stones Versailles: replica’s van de stenen speciaal ontworpen voor Lodewijk de Grote. Ze vervingen de oude marmeren vloeren in het paleis. Ofwel: een schitterende terrasvloer met de grandeur van vroeger.

Breng een bezoekje aan Mercator & Co!

Een uniek terras in uw tuin legt u met de fraaie castle stones die u koopt bij Mercator & Co Kom ze bekijken in onze showroom in Dwingeloo of bestel ze direct online. U kunt ons voor vragen altijd bereiken via het contactformulier hier op de site, telefonisch via 0521-599369 of door een mail te sturen naar info@mercatorenco.nl.