Tips voor het recyclen van antieke bouwmaterialen

Antiek toepassen in uw interieur

Al jaren zien we dat er in het interieur steeds meer vintage met nieuw wordt gemixt. We merken nu echter ook dat antiek steeds populairder wordt. Antieke bouwmaterialen zijn namelijk ontzettend goed te combineren met nieuwe items. De mix geeft uw interieur direct een zeer unieke uitstraling. In dit blog van Mercator & Co vertellen wij als verkoper van antieke bouwmaterialen meer over waarom antiek tegenwoordig zo populair is, en geven wij u tips hoe u ook antieke bouwmaterialen kunt toepassen in uw interieur. Benieuwd geworden naar de tips? Lees dan snel verder!

Duurzaam antiek

Waarom is antiek toepassen in het interieur weer zo populair aan het worden? Een van de belangrijkste redenen voor de stijgende populariteit van antiek is waarschijnlijk dat antiek duurzaam is. Duurzaamheid is uiteraard een hot topic op het moment. Steeds meer mensen krijgen het besef dat we met zijn allen moeten werken aan een groenere en duurzamere toekomst. Het gebruik van antiek in het interieur past perfect in dit plaatje. We kopen minder snel nieuwe producten, maar gaan eerst langs bij een kringloopwinkel of verkoper van antieke bouwmaterialen als Mercator & Co. We vinden ook steeds meer plezier in het vinden van de verborgen pareltjes die ons interieur naar een nieuw niveau tillen.

Zo vindt u de antieke pareltjes

Wilt u graag antiek toepassen in uw interieur? Ga dan een kijken bij een kringloopwinkel bij u in de buurt of kom langs bij Mercator & Co voor een groot aanbod antieke bouwmaterialen. Het is belangrijk dat u van tevoren niet te veel verwachtingen heeft, en niet een specifiek item zoekt. Anders gaat uw zoektocht waarschijnlijk niet slagen. Ieder woonaccessoire en soort bouwmaterialen is namelijk uniek en is waarschijnlijk geen tweede van te vinden. Dit maakt alle materialen en meubels ook zo bijzonder. De materialen van Mercator & Co zijn bijvoorbeeld verkregen bij de sloop van kloosters, scholen, kerken en andere authentieke gebouwen.

Tips voor antiek toepassen

Wanneer u antiek wilt toepassen in uw interieur, is het uiteraard niet nodig om uw hele woning vol te stoppen met antiek. Het is juist heel leuk om nieuwe meubels met antiek te mixen. Plaats bijvoorbeeld een prachtig antiek kastje in uw hal, ga voor een bijzonder detail zoals oude radiotorkranen of hang een unieke antieke spiegel aan de muur. Is de kleur niet helemaal wat u wenst? Dan kunt u het uiteraard altijd opnieuw verven of lakken. Heeft u nog vragen over de producten? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Neem contact met ons op

Wij hopen dat wij u met dit blog hebben kunnen inspireren om antieke meubelen en bouwmaterialen in uw interieur te passen. Heeft u nog vragen over onze producten? Of heeft u behoefte aan tips voor het opnieuw gebruiken van woonaccessoires of bouwmaterialen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen!