Tussen kunst en kitsch

Soms is het hier ‘tussen kunst en kitsch’

Bent u, net als wij, een groot liefhebber van mooie oude bouwmaterialen? Of verzamelt u graag spullen uit ‘grootmoeders tijd’ om uw huis mee te decoreren? Dan vinden wij het leuk om kennis met u te maken. U bent om die reden waarschijnlijk ook op onze website terechtgekomen. Het zoeken en vinden van oude spullen en materialen is een leuke nostalgische hobby. Het doet je denken aan vroegere tijden, of het herinnert je aan pittoreske plaatsjes die je tijdens een geweldige vakantie of trektocht hebt bezocht. Hoe geweldig is het om daar bij te kunnen wegdromen, terwijl u het bij ons ziet staan. Of leuker nog: mee naar huis kunt nemen.

Duurzaam hergebruik

Naast een nostalgische hobby is het opnieuw gebruiken van oude materialen en voorwerpen een zeer duurzame hobby. Dat is het leuke van oude spullen: voordat de wegwerpmaatschappij zijn intrede deed, werden gebouwen en gebruiksvoorwerpen duurzaam gemaakt. Ze moesten lang meegaan. En dat zien we nu terug. Voor de bouw van belangrijke oude gebouwen, zoals een kerk of klooster, werd vaak erg duurzaam materiaal gebruikt. Vloerplanken en dakplanken uit die gebouwen en vloeren van marmer en natuursteen verkeren na honderden jaren nog in goede staat. Die hergebruiken wij graag en daar zijn ook vele liefhebbers voor. Net als u.

Ideeën opdoen en plannen uitwisselen

Wat zo leuk is aan ons vak, is dat het in onze werkplaats soms net ‘tussen kunst en kitsch’ is. Wij vertellen mensen over de herkomst van spullen en materialen en het gebruik ervan. Ze staan vaak met open mond te luisteren. Verbaasd als ze zijn over de ouderdom van een item, of waarvoor het gebruikt werd. Soms schrikken ze van de prijs als blijkt dat een zeldzaam of uniek voorwerp minder voordelig is dan ze denken. En soms slaken ze een zucht van verlichting als blijkt dat het voorwerp waar ze hun oog op hebben laten vallen heel voordelig blijkt te zijn. Dat zien wij graag!

Spullen zijn namelijk nooit te oud om ervan te leren

Zoals wij u kunnen inspireren, kunt u ons ook inspireren. Heeft u ergens in het buitenland bijzondere voorwerpen of materialen aangeschaft en weet u niet precies wat het zijn of wat de herkomst is? Kom dan gerust eens bij ons langs en leg ze aan ons voor, als ware het echt het programma ‘tussen kunst en kitsch’ is. Wie weet herkennen we het en kunnen we u er meer over vertellen. Of wellicht heeft u items die aansluiten op voorwerpen die u op onze website ziet staan en kunt u ons er meer over vertellen. Wij zijn reuze nieuwsgierig en willen er graag meer over weten. Wie weet vallen er puzzelstukjes bij elkaar. Spullen zijn namelijk nooit te oud om ervan te leren. En in het ergste geval hebben we gewoon een leuk gesprek gehad!