Uw huis meer charme geven? Kies voor oude mozaïektegels

Het prachtige effect van oude mozaïektegels

Wenst u uw huis meer charme te geven? Ga dan voor oude mozaïektegels. Mozaïektegels kunnen uw woning een geheel unieke en klassieke uitstraling geven. Binnen het assortiment van Mercator & Co vindt u diverse mozaïektegels uit oude kloosters. In kloosters waren vele vertrekken van mozaïektegels voorzien. Elk vertrek was uniek in haar soort. Wij kunnen u daarom dan ook diverse oude mozaïektegels aanbieden, zoals randtegels en tegels van binnen- en buitenhoeken. Prachtig voor in uw badkamer, toilet, woonkamer, keuken of hal. In dit blog leest u meer over de oorsprong van oude mozaïektegels en hoe u deze kunt toepassen in uw woning. Direct uw mozaïektegels aanschaffen? Neem dan een kijkje in ons uitgebreide assortiment.

Waar komen oude mozaïektegels vandaan?

Er bestaan diverse verhalen over de oorsprong van mozaïektegels. Veelal wordt beweerd dat mozaïek haar oorsprong vind in de tijd van de Grieken en de Romeinen. Er doet echter ook een verhaal de ronde dat mozaïek uit het oude Mesopotamië komt, wat nu bekend staat als Irak. Het volk van dit land gebruikte mozaïek als kunstvorm. Het schijnt dat de Grieken en de Romeinen pas later gebruik maakten van mozaïek om verschillende gebouwen mee te versieren. Zo kwam mozaïek uiteindelijk ook in kerken en kloosters terecht.

Mozaïek in uw eigen woning toepassen

Al vele mensen gingen u voor en besloten ook mozaïek in hun woning toe te passen. Wat
mozaïek zo mooi maakt, is dat u er vele vormen in kunt verwerken. Denk aan een afbuigende muur in uw badkamer, een bankje, een ovaal bad, enzovoorts. Mozaïek heeft vele mogelijkheden. Tegenwoordig kunt u deze stenen in allerlei vormen en maten krijgen. Keramisch mozaïek, glasmozaïek, RVS mozaïek, vierkant, rond of rechthoekig mozaïek, maar ook mozaïek met teksten en afbeeldingen zijn populair. Wat wenst u voor uw oude mozaïektegels? Laat ons weten hoe wij uw oude mozaïektegels mogen verwerken in uw badkamer, keuken of andere plek in uw woning.

Kies uw oude mozaïektegels uit ons assortiment

Wilt u uw huis een unieke uitstraling geven met oude mozaïektegels? Laat u verwonderen door ons grote aanbod. Heeft u vragen over onze mozaïektegels? Of heeft u vragen over onze andere diensten? Neem dan contact met ons op, zodat wij u meer kunnen vertellen en u van dienst kunnen zijn bij de keuze voor uw oude mozaïektegels!