Vintage wandtegels

Woning een retro look geven met vintage wandtegels

Vintage is, zoals dat heet, terug van weggeweest. Muziek, kleding, meubels etc. van weleer zijn weer ‘gewoon’ modern. Vintage producten zijn niet uitsluitend een mooie aanwinst voor uw garderobe of woning. Het hergebruiken van producten past ook perfect in deze tijd waarin duurzaamheid op nummer 1 staat. Zo kunt u voor uw woning ook kiezen voor vintage wandtegels. Bij Mercator&Co vindt u een uitgebreid assortiment vintage wandtegels. Of u nu op zoek bent naar oude Delfts blauwe tegels of dat u de voorkeur geeft aan oude gebloemde tegels, bij ons vindt u vele soorten vintage wandtegels. In dit blog geven we u meer informatie over ons aanbod vintage wandtegels.

De oorsprong van vintage wandtegels

Onze vintage wandtegels komen voornamelijk uit de jaren 1970. Ze zijn verkrijgbaar in diverse prachtige kleuren en vormen. Ook kunt u ze combineren tot een kleurrijk mozaïek. Heeft u liever effen wandtegels of wandtegels met een mooi patroon? Met beide varianten van vintage wandtegels geeft u uw woning een bijzondere en unieke uitstraling. Zeker in uw keuken, badkamer of toiletruimte zijn het gegarandeerd echte blikvangers.

Handgemaakte tegels

Naast vintage wandtegels kunt u bij ons ook terecht voor de zogenaamde Friese witjes. Dit zijn witte, handgemaakte wandtegels die 13×13 cm groot zijn. In deze unieke antieke wandtegels worden verschillende wit-tinten met elkaar gecombineerd. Dat oogt als minuscule foutjes, maar dat geeft ze juist een echt unieke uitstraling. Deze tegels zijn met de hand gemaakt en vaak ook nog voorzien van prachtige beschilderingen. Denk aan beschilderingen in landelijk thema’s, zoals dieren, boerderijen, molens en fruitmanden. Bij Mercator&Co vindt u kunt vele mooie Friese witjes die een echte aanwinst zijn voor uw woning.

Kiezen voor duurzaamheid

Naast het feit dat vintage- en antieke wandtegels de kamers in uw woning een mooi aanzien geven, is het gebruik hiervan ook zeer duurzaam. Het produceren van wandtegels kost doorgaans best wel wat energie. Door te kiezen voor vintage- of antieke wandtegels kiest u dus voor gebruikte tegels die u een tweede leven geeft. Als u vintage wandtegels aanschaft draagt u een belangrijk steentje bij aan een beter milieu voor iedereen.

Meer informatie over vintage wandtegels?

Heeft u ook interesse unieke vintage wandtegels voor uw woning? En wilt u hier meer over weten? Neem gerust contact met ons op. Bel naar 0521-599369 of stuur ons een mailtje via info@mercatorenco.nl.