Antieke mozaïek vloer

Het effect van een antieke mozaïek vloer

Bent u op zoek naar de mooiste vloer voor uw woning? Maak dan de keuze voor een antieke mozaïek vloer! Deze vloeren geven uw woning een zekere charme en een klassieke uitstraling. In de collectie van Mercator & Co vindt u verschillende mozaïektegels uit oude kloosters, waarmee u een prachtige vloer kunt samenstellen. Vroeger werden vele vertrekken in kloosters aangekleed met mozaïektegels. Dit maakte elk vertrek uniek. Bij ons kunt u terecht voor randtegels en tegels van binnen- en buitenhoeken. Deze staan werkelijk geweldig in uw keuken, woonkamer, toilet, badkamer of hal. In dit blog vertellen wij u meer over de antieke mozaïek vloer en haar oorsprong. Wilt u direct uw antieke mozaïek vloer samenstellen? Bekijk dan eens ons assortiment!

De oorsprong van mozaïektegels

Over de herkomst van mozaïektegels doen diverse verhalen de ronde. Vaak zegt men dat mozaïek in opkomst kwam in de oude tijd van de Grieken en de Romeinen. Ook wordt geregeld verteld dat mozaïek is ontstaan in Mesopotamië, wat nu Irak genoemd wordt. In dit land werd mozaïek als kunstvorm gebruikt. Schijnbaar maakten pas later de Grieken en de Romeinen gebruik van mozaïek voor de versiering van diverse gebouwen. Via deze wijze werd mozaïek uiteindelijk ook in kerken en kloosters zichtbaar.

De mozaiek vloer in uw woning toepassen

Velen gingen u al voor en maakten de keuze voor een antieke mozaïek vloer. Het mooie aan mozaïek is dat u deze in vele vormen kunt verwerken. U kunt hierbij denken aan
een afbuigende muur in uw badkamer, een ovaal bad of een bankje. Mozaïek biedt werkelijk zoveel mogelijkheden! De stenen zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Denk aan keramisch mozaïek, glasmozaïek, RVS mozaïek, vierkant, rond of rechthoekig mozaïek.
Weet u al wat uw wensen zijn voor uw antieke mozaïek vloer? Laat ons uw ideeën weten, zodat wij u kunnen helpen bij het verwerken van uw mozaïektegels in uw keuken, badkamer of andere ruimte.

Stel uw antieke mozaïek vloer samen!

Wilt u ook een antieke mozaïek vloer samenstellen? Bekijk dan eens ons grote aanbod mozaïektegels. Behoeft u nog meer informatie of heeft u vragen over onze diensten? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer en zijn u graag van dienst bij het samenstellen van uw antieke mozaïek vloer!