Een retro woning creëren? Kies voor unieke vintage wandtegels

Vintage wandtegels

Vintage is weer helemaal in. Of het nu om interieur, kleding of wandtegels gaat, overal ziet u de stijl van weleer terugkomen. Vintage producten zijn niet enkel een mooie aanwinst voor uw woning. Het hergebruiken van deze producten is ook nog eens zeer duurzaam. Bij Mercator&Co vindt u een uitgebreid assortiment vintage wandtegels. Of u nu op zoek bent naar oude Delfts Blauwe tegels of de voorkeur geeft aan oude gebloemde tegels, bij ons vindt u het allemaal. Waar komen deze vintage wandtegels vandaan en wat zijn de voordelen van deze tegels? Lees dit blog voor meer informatie.

De oorsprong van vintage wandtegels

Onze vintage wandtegels zijn allen afkomstig uit de jaren 70 en daarmee echte vintage producten. Ze zijn verkrijgbaar in diverse prachtige kleuren en vormen, of indien u deze combineert, in een kleurrijk mozaïek. Heeft u liever effen wandtegels of wandtegels met een mooi patroon? Beide varianten van vintage wandtegels geven uw woning een unieke uitstraling. Plaats de tegels in uw keuken, badkamer of toilet en zie hoe deze ruimtes echte blikvangers worden.

Handgemaakte tegels

Heeft u naast vintage wandtegels ook al eens aan Friese witjes als antieke wandtegels gedacht? Dit zijn witte, handgemaakte wandtegels die een afmeting hebben van 13×13 cm.
Deze unieke antieke wandtegels komen tot stand door verschillende witte tinten met elkaar te mixen. Zo ontstaan er kleine foutjes in de tegels, die deze een aparte uitstraling geven. Naast het feit dat deze tegels handgemaakt zijn, is het ook zo dat ze vaak met prachtige beschilderingen verkrijgbaar zijn. Denk aan beschilderingen in een landelijk thema, zoals dieren, boerderijen, molens en fruitmanden. Bij Mercator&Co kunt u vele mooie Friese witjes vinden, die een echte aanwinst zijn voor uw ruimtes.

De keuze voor een duurzaam product

Naast het feit dat vintage- en antieke wandtegels uw ruimtes een mooi aanzicht geven, is het gebruik hiervan ook duurzaam. Bij de productie van tegels wordt veel energie verbruikt, wat nadelig is voor het milieu. Kiezen voor vintage- of antieke wandtegels is kiezen voor producten die al vervaardigd zijn of slechts een enkele bewerking nodig hebben. Door te kiezen voor duurzame wandtegels, draagt u een steentje bij aan een beter milieu voor iedereen.

Kies uw vintage wandtegels uit ons assortiment

Wenst u ook unieke vintage wandtegels in uw badkamer, keuken of toilet te plaatsen? Of kiest u voor onze antieke Friese witjes? Neem dan eens een kijkje in het assortiment van Mercator&Co en ontdek onze prachtige wandtegels!