Oude cementvloer

Kies voor een oude cementvloer

Bent u ook zo gecharmeerd van zo’n oude cementvloer? Op deze pagina treft u een grote voorraad oude cementtegels aan. Veel voorradige tegels zijn nog niet schoon aan de achterkant en randen, maar kunnen door ons schoon aangeboden worden. Wij verwijderen dan uiterst zorgvuldig eventuele lijmresten en dergelijke. Cementvloeren staan bekend om hun onverslijtbare en onderhoudsvrije karakter. Bent u ook op zoek naar zo’n vloer? Kijk dan gerust even rond en neem contact met ons op als u iets interessants ziet staan tussen onze oude cementvloeren.

Ontdek de opkomst van de oude cementvloeren

Al heel lang geleden werden er tegels met motief gebruikt om aantrekkelijke vloeren mee te creëren. Vaak werden deze van keramiek gemaakt. De oude vloeren op basis van cementtegels waren vooral rond de jaren 1920-1930 populair. Deze tegels zien we dan ook veel terug in oude herenhuizen uit die tijd. Wij hebben veel van deze tegels kunnen redden van bijvoorbeeld een sloop. Het vervaardigen van oude cementvloeren werd op ambachtelijke wijze gedaan, met cement, marmerpoeder en kleurstoffen. Hierdoor waren oneindig veel verschillende motieven mogelijk. Het is niet zo vreemd dat oude cementtegels nu weer erg in trek zijn. Ze zorgen vaak voor een speelse of artistieke twist in bijvoorbeeld een hal, badkamer of keuken.

kloostervloeren-thumbnail

Laat ons u helpen bij het zoeken tussen onze oude cementvloeren

De meeste oude cementvloeren worden gemaakt van tegels tussen de 17×17 en 20×20 cm. Het resultaat wordt het allermooist als u de voeg tussen de tegels zo klein mogelijk houdt. Dan loopt het mozaïekpatroon mooi door. Wenst u vrijblijvend geadviseerd of geïnspireerd worden in ons aanbod en de mogelijkheden ermee? Neem dan contact met ons op. Wij nemen u graag mee in de wereld van de oude cementvloeren.